25/11/2017 Sijsele – KBBC Oostkamp One 74-85

Vorige zaterdag stond de topper tegen Sijsele op de agenda. Na een vrij weekend en 2 volle weken harde training stond KBBC Oostkamp vol energie en inzet aan de opworp. In Sijsele was de sporthal goed gevuld met zowel Sijsele supporters als Oostkamp supporters. Sijsele was leider in het klassement en moest winnen om de eerste plaats te behouden. Oostkamp stond slechts op 4 punten van Sijsele en kon uiteraard een goeie zaak doen door daar te gaan winnen.

Sijsele startte vlot via Robijns, De Coessemaeker en Ongenaet. Oostkamp reageerde met 5 punten op rij van Robbe gevolgd door een eerste bom van kapitein Ruben. 8-8 in de derde minuut. Sijsele kon daarna een kleine kloof slaan (14-8) maar Oostkamp greep meteen in. Ook Renzy en Olivier zaten meteen in de wedstrijd en brachten Oostkamp voor het eerst op voorsprong (14-18 na 5 min). De verdediging bij Oostkamp was top, Sijsele kwam amper aan bod in de rest van het eerste quarter. Q1 17-27.

De opgebouwde bonus van 10 punten waren bepalend voor de rest van de wedstrijd want beide teams bleven aan elkaar gewaagd tot de laatste minuut van de wedstrijd.

Sijsele startte in Q2 goed maar Oostkamp hield stand via Renzy en Tom. Oostkamp bleef gefocust maar Sijsele kwam op tot 5 punten via een sterke De Coussemaeker. 33-38 na 7min. De laatste minuten voor de rust waren pijnlijk voor Sijsele dat o.a. 3 bommen op rij van Ruben moest verwerken. Rust 37-49.

Na de pauze kwamen de eerste scores pas op het einde van de derde minuut na enkele balverliezen en missers van beide ploegen. Oostkamp en Sijsele gaven elkaar weinig ruimte maar de tegenstander kwam stilaan in foutenlast. 41-55 na 5 min. 52-64 op het einde van Q3.

Ook in het laatste quarter bleef Oostkamp geconcentreerd spelen en zorgde voor spektakel in ”’t Veld”. Mikhail en Robbe openden meteen de score waardoor Oostkamp al 18 punten voorsprong had na 3 min. Sijsele werkte hard en zette een droge 8-0 (60-70). Oostkamp moest opletten dat deze voorsprong niet kleiner werd om alsnog een spannend einde te vermijden. Een driepunter van Olivier en de zevende assist van Olivier bracht weer extra ruimte. 62-78 na 6 min. De zege was in zicht en Oostkamp speelde de laatste minuten verstandig zonder risico’s te nemen. Eindstand 74-85.

Proficiat coaches en spelers !!!

De punten voor Oostkamp: Ruben 19, Olivier 8, Robbe 21, Stijn, Renzy 20, Tom 5, Cedric 5 en Mikhail 7.

Nu zaterdag spelen we tegen rode lantaarn BBC Loyers.
Oostkamp mag deze ploeg zeker niet onderschatten want ze wonnen al tegen Vilvoorde.

Geplaatst in Seniors One en getagd met .