25/11/2017 Zwevegem-Deerlijk – KBBC Oostkamp U14B 31-71

Wedstrijdverslag tegen Zwevegem-Deerlijk :
———————————————————-

De laatste wedstrijd van de heenronde stond al op het programma (wat vliegt de tijd !) tegen de jongens en 1 meisje van Zwevegem-Deerlijk.

Gezien de zaalopstelling was het soms echt wel moeilijk voor alle vier de ploegen (twee velden naast elkaar) om de geluidssignalen te onderscheiden van elkaar. Gezien er slechts één scheidsrechter aanwezig was, maakte dat de zaak er ook niet gemakkelijker op, maar de jongeman deed het met brio.

Na een kleine studieronde kwam de wedstrijd op zijn “gemakje” op gang en al snel werd het duidelijk dat onze jongens er zin in handen. Al vroeg in de wedstrijd raakten we Pepijn kwijt door een blessure, maar de andere jongens vulden met klasse de vrijgekomen plaats in. Het eerste quarter verliep gelijklopend maar door een korte maar hevige tussensprint werd het eerste quarter afgesloten met een voorsprong van 10 punten (8 – 18).

Het tweede quarter werd aarzelend aangevat en iedereen mocht genieten van voldoende speelminuten en niemand beschaamde het vertrouwen van de coach. Er werd elk op toer gescoord en ook gemist (!). Plotseling viel de motor van onze tegenstanders stil en ons motorke bleef rustig verder draaien. Aan de rust werd een stand van 13 – 31 bereikt.

Het verschrikkelijke derde quarter bood zich aan, maar het werd snel duidelijk dat we de voorsprong niet meer gingen afgeven en er werd soms duchtig geknokt voor iedere bal, wat resulteerde in een festival van vrijworpen aan beide zijden. Zwevegem was duidelijk beter in vrijworpen nemen. Oefening baart kunst !

Over het geleverde spel kan niets gezegd worden behalve dat we speelden als ploeg en niet als vijf individuen ! Soms gaven we zelfs een pas teveel, maar beter één teveel dan één te weinig !

Quarter drie werd afgesloten met een stand van 22 – 47.

De turbo was aangeslagen in quarter vier en de wedstrijd werd soms wat grimmig, maar het bleef netjes binnen de perken. De scheids had zijn werk ! De verdediging stond op punt en de afwerking was van een behoorlijk niveau.

De eindstand van 31 – 71 blonk op het scorebord ! Onze vierde competitiezege was een feit !!!!!

Proficiat jongens en coach.

Nu nog het niveau van onze vrijworpen opkrikken en we gaan een mooie tweede seizoenshelft tegemoet !

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .