12/11/2017 K-BasketteamKortrijk – KBBC Oostkamp U14A 61-64

Wedstrijdverslag K-Basketteam Kortrijk t. Oostkamp

Plannen zondagnamiddag ? Ja hoor, de eerste wedstrijd van de tweede poulefase J

Met veel goesting trokken we met z’n allen richting Kortrijk waar we ditmaal werden bijgestaan door coach Tom om ons op sleeptouw te nemen.

Terwijl de ouders wat vertwijfeld in de tribune zaten, zetten onze jongens meteen de toon op het veld. Ietwat verrast kon Kortrijk niet onmiddellijk een vuist maken tegen het Oostkamps geweld. Met een hoog afwerkingspercentage vlogen de ballen door het net en ook verdedigend droeg iedereen zijn steentje bij waardoor Kortrijk veelal door loopfouten gestopt kon worden.

Tijdens het tweede quarter werden de rollen omgedraaid. Kortrijk kwam veel feller terug het veld op en ditmaal rolde bij hen alles binnen waar dit bij ons niet meer leek te lukken. Gelukkig bleven de kopjes mooi recht op de schouders staan en bleven we ons inzetten. Dit weerhield er Kortrijk echter niet van om onze voorsprong van het eerste quarter volledig weg te werken.

Bij de aanvang van de tweede helft was de grote vraag: ‘wie komst het sterkst terug uit de kleedkamer’. Beide ploegen blijkbaar, geen van beide kon de overhand nemen, maar met mooi basket zagen we een knappe evenwichtige wedstrijd. Met af en toe eens een bommetje van een driepunter konden we Kortrijk even aan het wankelen brengen, maar ze gaven niet op. En op het einde van het derde quarter mochten we zelf ook een bom van een buzzershot incasseren.

Waar de winnaarsmentaliteit van vandaag zich zolang heeft schuilgehouden, blijft een raadsel, maar met volle overtuiging in eigen kunnen werd het vierde quarter aangevat. Neen, vandaag lieten we ons kopje niet hangen bij een tegenscore of balverlies. Hadden we pijn, stonden we op en deden we verder.

Beetje bij beetje knabbelden we de minieme achterstand uit het derde quarter weg en sprongen we over Kortrijk. Terwijl we het op de tribune moeilijk hadden om onze zenuwen in toom te houden, speelden de jongens beheerst verder. Op 5 sec. van het einde staan we 1 puntje voor. Time-out voor Kortijk, waardoor ze mogen ingeven op hun helft. We slagen erin de bal te ontfutselen en door een vijfde ploegfout krijgen we 2 vrijworpen kado. Deze werden netjes afgewerkt waarna met nog 3.8 seconden op de klok terug een time-out gevraagd werd door Kortrijk. Met een laatste wanhoopsdriepuntsshot trachtten ze nog gelijk te maken, maar dit geluk werd hen reeds gegund op het einde van het derde quarter … De bank recht, de tribune in de lucht: onze eerste overwinning is reeds een feit. Nu nog wat nagenieten en daarna terug vol aan de bak om de volgende wedstrijd voor te bereiden. Volgende week nemen we het op tegen het tweede Kortrijks broertje in onze eigen Valkaart.

Q1: 12-20

Q2: 26-24

Q3: 49-45

Eindstand: 61-64

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .