04/11/2017 RPC Anderlecht – KBBC Oostkamp One 61-78

Oostkamp moest na de verplaatsing naar Lambusart en De Pinte opnieuw de baan op voor de uitwedstrijd tegen RPC Anderlecht. Anderlecht won slechts 3 wedstrijden maar verving recent al spelers. Het was dus uitkijken naar het niveau van Anderlecht.
 
Oostkamp startte met Ruben, Olivier, Robbe, Renzy en Cedric.
In de eerste minuten waren beide ploegen aan elkaar gewaagd waarbij het grootste gevaar van de nr 4 kwam (Loris). 10-10 na 6 min. Oostkamp moest zijn verdediging en tempo verbeteren, dat was duidelijk. De blackbirds deden wat ze moesten doen en dit zorgde al voor een kleine kloof na Q1: 12-20.
 
Een zwakke start in Q2 zorgde er voor dat Anderlecht op voorsprong kwam na een droge 10-0 in 4 min. (22-20). Tot aan de rust bleef het voor Oostkamp erg moeilijk om los te raken van Anderlecht. De 4 balverliezen van Oostkamp zorgden er voor dat Anderlecht in de wedstrijd bleef. Rust 30-34.
 
In quarter 3 startte Ruben met 3 3 punters op rij gevolgd door een bom van Renzy. Toch bleef de tegenstander in de wedstrijd door te gemakkelijke shots, 43-46 na 7 min. 47-50 na 10min.
 
Het zag er naar uit dat het een thriller zou worden maar daar dachten de coaches en spelers anders over. Oostkamp zette Anderlecht schaakmat na een 0-14 in 4 min tijd. Oostkamp verdedigde zoals het hoort en speelde Anderlecht aan een razend tempo van het plein. Anderlecht maakte nog een aantal gevaarlijke onverantwoorde fouten maar we kwamen er zonder blessures uit.
Eindstand 61-78.
De punten voor Oostkamp: Ruben 18, Olivier 9, Robbe 9, Stijn 6, Renzy 18, Tom 8, Cedric 10 en Mikhail 0.
 
Proficiat coaches en spelers voor dit schitterend resultaat na een eerder zwakke start.
 
Hiermee blijft Oostkamp op slechts 4 punten van leider Sijsele.
Volgende zaterdag speelt KBBC Oostkamp thuis tegen de nr 9 van het klassement, nl. Leuven Bears B.
Supporters, we rekenen op jullie vocale steun op za 11/11 om 20u45. Ook voor de two ploeg is iedereen welkom om 18u. KBBC Oostkamp two speelt tegen RHK Oostende.
Geplaatst in Seniors One en getagd met .