14/10/2017 KBBC Oostkamp Two – Izegem 68-64

Verslag wedstrijd KBBC Oostkamp TWO – BBC Spie Izegem B (68 – 64)
Na het verlies van vorige week in Wielsbeke, waar we een sterke wedstrijd hebben gespeeld, wilden we graag de orde op zaken stellen door thuis te winnen tegen een stevige ploeg, Izegem B. Gedurende de eerste 5 minuten startte Oostkamp heel sterk aan de partij waardoor er al snel een kleine kloof ontstond tussen beide partijen: 12 – 3. Na enkele misverstanden in de verdediging en het minder lopen in aanval, kwam Izegem B terug tot op 1 punt. Tussenstand na het eerste quarter: 17 – 16.
Het niveau op het einde van het eerste quarter werd doorgetrokken naar het tweede quarter. In de verdediging kwam Oostkamp overal een stap te laat waardoor Izegem gemakkelijk kon scoren. Daarnaast hielpen de vele turnovers van de thuisploeg niet om een kloof te slaan voor de rust. Na een wake-up call van de coach en enkele defensieve afspraken werd de schade beperkt tot de ruststand: 33 – 36.
Na de rust startte Oostkamp opnieuw wat slordig aan de wedstrijd waardoor er snel een 10 puntenkloof ontstond waardoor enkele spelers gefrustreerd naar de bank kwamen. Op deze moeilijke momenten in de wedstrijd is het van groot belang dat we als team samen blijven werken. Na een peptalk van de coach werkten we veel meer voor elkaar en speelden we meer agressiever op zowel offensief als defensief vlak. Hierdoor komt Oostkamp terug tot op 5 punten. Tussenstand na het derde quarter: 48 – 53.
In het begin van het vierde quarter dichtte Oostkamp stelselmatig de kloof door de sterke defensie en het beter verlopen van de aanval. Tijdens zo’n spannende wedstrijden moet je op het einde van de wedstrijd het hoofd koelhouden en rustig blijven. Bij een 65 – 64 tussenstand op 1 minuut van het einde scoorde Lauris de beslissende driepunter waardoor de overwinning binnen was. De eindstand: 68 – 64.
Na drie verloren wedstrijden op een rij doet het deugd om deze moeilijke wedstijd te winnen. Uit deze wedstrijd toonde Oostkamp aan dat ze een sterk karakter hebben als ploeg. Hieruit kunnen we verder bouwen om ons klaar te maken voor de topper tegen BC Crelan Kortrijk A met dezelfde mentaliteit en gedrevenheid als in het vierde quarter van deze wedstrijd.