14/10/1 KBBC Oostkamp U12A – Basket Alumes Moorsele:  55-38

Onze Benjamins A kregen dit weekend een directe tegenstander voor de kiezen: in het klassement stond Moorseleeen plaatsje hoger. Na de “mindere match” 2 weken terug tegen Avanti A, konden onze jongens een overwinning wel gebruiken om de moraal op te krikken. Om 15h00 klonk het startsignaal, en hoewel Oostkamp de eerste punten maakte, werd al snel duidelijk dat Moorsele niet gekomen was om ons de overwinning cadeau te doen. Ze namen het commando over, vooral op basis van meer vechtlust en gezonde agressiviteit. Na 10 minuten had Moorsele een kleine voorsprong uitgebouwd. Onze Benjamins hadden ditmaal echter collectief beslist hun tanden te tonen en te vechten voor wat ze waard waren, en we kregen een aangenaam basketspektakel van 2 aan elkaar gewaagde tegenstanders. Meer en meer werd duidelijk: wie de overwinning het hardst wilde, zou die ook krijgen. De verdedigende taken werden door alle Benjamins zeer goed uitgevoerd (niemand liet zijn man lopen, en er werd goed geholpen in defense)en Moorseleraakte niet aan gemakkelijke punten. Wij vonden de weg naar de korf iets makkelijker, en ook de vrijworpen werden deze keer goed omgezet. Na 3 keer 10 minuten hadden we met veel zweet een kleine voorsprong op het bord verkregen. In de laatste 10 minuten werd duidelijk dat onze jongens de prooi niet meer zouden lossen. Er werd met een glimlach op het gezicht gebasket, alles ging plots vlotter en de voorsprong werd puntje voor puntje uitgebouwd. Na het laatste fluitsignaal werd de zoete overwinning (55-38)  met de coach uitbundig gevierd, en ook de ouders waren fier op de collectieve prestatie van hun kleine leeuwen. Met deze overwinning wippen we in het klassement over Moorsele.

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .