08/10/2017 Gullegem – KBBC Oostkamp U14B 70-31

“Zondag , rustdag ?” helaas niet voor ons…

Op een zondagmorgen een bezoek brengen aan Gullegem stond op ons programma.

Het zoeken van een parkeerplaats was het eerste probleem, maar nadien die “kleine” mannekes en vrouwtjes proberen in de ogen te kijken was het tweede probleem.

Gullegem staat momenteel op een tweede plaats in de rangschikking, een zware dobber dus.

De wedstrijd startte goed voor en we namen de eerste korf voor ons rekening. Onze verdediging stond als een huis en de eerste minuten van de wedstrijd konden we stand houden.

We konden helaas geen vervolg breien aan ons goed wedstrijdbegin, onze afwerking liet ons duidelijk in de steek, en éénmaal de tegenstanders onder stoom kwamen was er geen houden meer aan. Gullegem begon te scoren aan de lopende band en wij vonden de weg niet meer naar de korf. Na quarter één stond er al een duidelijke score op het bord : 20 – 2.

We ondergingen duidelijk de wet van de sterkste en vooral van de grootste !

Het kopke ging niet naar beneden (chapeau) en in het tweede quarter vochten we voor wat we waard waren. Ondanks een groot aantal missers (soms “simpele” lay-ups) waren we de evenknie van onze opponenten. Aan de rust stond er op het scorebord 29 – 12 te lezen. We hadden het tweede quarter gewonnen met 9 – 10, toch een duidelijk bewijs dat we veel veel beter kunnen dan we denken !

Na de obligate rust waren we duidelijk weer de juiste weg kwijt, maar nog erger ons ritme ! Gullegem schakelde een versnelling hoger en we deden net het tegenovergestelde. De Gullegemse vogel was gaan vliegen : 49 – 16 na quarter drie. We verloren sneller onze bal en ook de weg naar de korf waren we duidelijk kwijt.

De gastjes gaven echter de moed niet op en bleven knokken voor wat ze waard waren.

Het vierde en tevens laatste quarter was dan weer evenwichtig te noemen. Gullegem bleef echter scoren aan de lopende band (wat een afwerkingsgraad) en we deden ook onze duit(je) in het zak. We scoorden toch een 15tal punten in dit laatste quarter. Eindstand : 70 – 31.

Onze afwerkingspercentage was hedenochtend bijzonder laag en soms vergeten we dat basketball een teamsport is.

Positief te onthouden zijn ons percentage vrijworpen en ook het hoog aantal balverliezen van de vorige weken konden we beperken.

Speelden mee : Mathieu, Tristan, Pepijn, Maarten, Remy, Baptist, Cas, Indra, Rune en Dante.

Afwezig : Joben en Levi.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Poperinge !!!

 

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .