24/09/2017 BBC Olympia Ruddervoorde – KBBC Oostkamp Two 60-45

24/09/2017: BBC Olympia Ruddervoorde A – KBBCO Oostkamp B: 60 – 45

 

Een wedstrijd op zondagochtend spelen is nooit een makkelijke klus, gelukkig voor ons was het een derby tegen onze buren van Ruddervoorde. Bij Ruddervoorde spelen er enkele bekende gezichten die in het verleden de rode kleuren van Oostkamp mochten vertegenwoordigen, altijd een leuk terugzien van Ex-merels!

 

Over de start van de wedstrijd valt er niet veel te vertellen met 3min spelen was de score 4-0. We kwamen wel uit op goeie opties maar de shots vielen niet binnen, gelukkig zat het defensief wel snor. Nadat de 0 eindelijk van het scorebord verdwenen was viel er een druk van de schouders en konden we terug spelen. Na het 1ste Q stond de score 9 – 13 op het scorebord.

 

In het tweede quarter viel onze aanvallende motor uit, we kwamen niet meer tot mooie combinaties, er werd te staties basketbal gespeeld met als resultaat dat we slechts 5 puntjes konden scoren. De druk die we oplegden verwaterde tijdens het 2de Q waardoor Ruddervoorde een kleine kloof kon uitbouwen, maar defense was niet onze grootste werkpunt, maar offensief wel! We eindigde het 2de Q met 25 – 18

 

Start van de tweede speelhelft kwam de thuisploeg veel agressiever uit de kleedkamer, onze defense was in het derde quartar net een zeef. We werden langs alle kanten gepasseerd op de eerste dribbel. Gelukkig voor ons werd het offensief iets beter en konden we de weg naar de basket vlotter terugvinden. Na enkele defensieve afspraken te maken werd de schade nog ietwat beperkt tot eindstand 45 – 34.

 

start 4de Q staan we 11 punten achter, niets is pas gedaan tot het laatste fluitsignaal. We werden klaargestoomd om in defense de druk op te voeren. Dit  werd omgezet bij balverliezen van Ruddervoorde, maar natuurlijk moeten we die steals kunnen omzetten in scores, hierin slaagden we niet. Teveel balverliezen en gemiste shots doen ons de nek om. We krijgen op het einde nog enkele vrijworpen door de ring om toch nog met 15 punten te verliezen.

 

Na een mooie 3 op 3 hebben we jammer genoeg onze eerste nederlaag opgelopen, nu staan we terug met onze voetjes op de grond en kunnen we ons opnieuw opladen om er de komende weken een lap op te geven en tonen wat we kunnen!! #BlackBirds

 

Verslag: Stijn

Geplaatst in Seniors Two en getagd met .