23/09/2017 Kortrijk Sport B – KBBC Oostkamp U14B 51-40

Wedstrijdverslag tegen Kortrijk Sport B (23/09/2017)

Een wedstrijd voor de vroege vogels en dit onder deskundige leiding van coach Dries (waarvoor onze dank).Omstreeks 9.30 uur startte onze wedstrijd in de Lange Munte (op het hoofdterrein).

De wedstrijd vatte aan met een korf aan beide zijden en toen besliste het scorebord om er de brui aan te geven … De spelertjes beslisten dan maar onderling een wedstrijdje te spelen (wat de goede sfeer tussen beide ploegen typeerde, mooi !).

Plotseling kwam de goede oude tijd terug te voorschijn met een scorebord van grootmoederstijd !

Het euvel was redelijk vlug opgelost en de wedstrijd kon opnieuw beginnen, maar na het gebruiken van de toeter … weer panne !

De vlam was al vlug uit de pan, maar toch speelden beide ploegen voor wat ze waard waren. Het bleef lang gelijk, maar met de rust in zicht plaatste Kortrijk een flinke tussenspurt waarop we geen antwoord meer vonden. 18 – 12 na quarter 1.

Bij de aanvang van het tweede quarter was het snel duidelijk dat Kortrijk nog niet met ons klaar was. De bal ging goed rond en de verdediging werd op scherp gezet. We konden de aanval van tegenstanders stoppen door een goedsluitende verdediging en aanvallend lukte bijna alles (behalve onze vrijworpen). Aan de rust hingen de bordjes gelijk : 26 – 26.

Na een korte rustpauze (slechts een drietal minuutjes) dachten onze spelertjes dat ze nog een zevental minuutjes het rustig aan konden doen. We vonden de weg naar de korf niet meer deels te wijten door veel te veel balverlies ! Gelukkig voor ons hadden Kortrijk ook dergelijk probleem, maar dan in de afwerking : 35 – 30 na quarter 3.

Kortrijk vond het nu welletjes en ons kruit was ook al verschoten. Het duurder echt te lang voor we een eerste korf konden scoren in dit quarter. Maar we gaven de moed niet op ! Maar helaas was de vogel al gaan vliegen en konden we op het eind nog genieten van enkele mooie aanvallen aan beide zijden.

Mits veel (maar dan echt veel) minder balverliezen en een betere (echt betere) afwerking aan de vrijworplijn kon er een ander resultaat te zien geweest zijn, maar dit zou afbreuk doen aan onze tegenstanders : 51 – 40.