23/09/2017 BBC Desselgem – KBBC Oostkamp U14A 61-60

Wedstrijdverslag BBC Desselgem t. pupillen A – 23.09.2017

 

Wie voorafgaand aan de wedstrijd zijn huiswerk gemaakt had, wist dat we op papier een gelijkwaardige tegenstander mochten verwachten.

 

Blijkbaar hadden heel wat van onze jongens daadwerkelijk hun huiswerk gemaakt, maar ditmaal speelde dit in ons nadeel. Was het nu omdat ze zichzelf teveel druk opgelegd hadden van “ ’t is van moeten” of wilden ze eerst wat aftasten om te zien wat voor vlees de tegenstander in de kuip had. Feit was dat ze nerveus aan de wedstrijd begonnen. Desselgem maakte hier dankbaar gebruik van en wist meteen een kleine kloof te slaan.

 

Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de organisatie en het zelfvertrouwen in ons team terug en konden we gelijke tred houden met de tegenstander. De kloof van 7 à 10 punten konden we echter niet dichten.

 

Een score van de ene ploeg resulteerde steevast in een score door de andere ploeg en slaagde er dan eens een ploeg in om een mooie reeks neer te zetten, deed de andere ploeg nadien net hetzelfde. Spanning ten top dus, zowel op als naast het veld.

 

Het laatste quarter was Oostkamp-time. Door de verdediging (eindelijk) wat strakker op te volgen konden we de druk op Desselgem verhogen. De rollen werden omgedraaid en zij werden op hun beurt wat zenuwachtig in hun spel. Onze merels konden eindelijk de kloof dichten. Op 2,5 minuut van het einde sprongen we over hen en stonden we voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding. Verder dan 3 punten konden we onze voorsprong jammer genoeg niet uitbouwen waardoor in deze slotminuten ook bij ons de stress terugkeerde. Desselgem slaagde erin om terug tot scoren te komen en wipte terug over ons.

 

Finaal verloren we met slechts één puntje verschil. De kopjes sloegen neer en de schouders gingen hangen. Ze hebben ervoor geknokt en alles gegeven, maar het mocht net niet zijn.

 

De aanhouder wint, kop op jongens !

 

 

Q1: 22-15

Q2: 15-14

Q3: 14-16

Q4: 10-15

Eindstand: 61-60

 

Geplaatst in U14 Pupillen A en getagd met .