15/09/2017 KBBC Oostkamp U14B – Duva Gistel 55-36

“Door een technisch misverstand begon de wedstrijd met een klein halfuur vertraging dus waren beide ploegen genoeg opgewarmd om hun partij te spelen.

Onze motor was duidelijk het best opgewarmd en het was duidelijk dat de jongens er zin in hadden. We bouwden al vroeg een kleine voorsprong uit op de jongens en meisjes van Duva Gistel B.

De verdediging stond duidelijk op punt, maar in aanval waren we veel te onstuimig zodat er vele kansen vakkundig de nek werden omgewrongen. Na Q1 stonden de bordjes op 14 – 8.

In onze eerste wedstrijden hadden we het eerste quarter steeds met een voorsprong afgesloten, maar dan …

De beginfase van het tweede quarter bevestigde deels onze vrees, want de tegenstanders kwamen puntje per puntje dichter. Maar dit keer hadden we wel een pasklaar antwoord klaar en werd de bal goed rondgespeeld en hield iedereen zich naar behoren aan zijn verdedigende taken : 24 – 17 aan de rust. Het spook van het tweede quarter was een beetje verdreven.

Na de korte rustpauze kwamen de jongens uit de kleedkamer en hadden ze duidelijk de onstuimigheid in de locker gelaten ! Er werd door beide ploegen vlotjes gescoord en we zagen een aangename wedstrijd vanuit de tribune. De ballen die voor de rust over de korf vlogen vielen er nu soms op miraculeuze wijze in ! 39 – 29 na quarter drie.

Het was nu een kwestie van het hoofdje koel te houden en deze mooi uitgebouwde voorsprong niet meer los te laten. Gistel kreeg van ons de kans niet meer (de veer was duidelijk gebroken bij hen) om hun achterstand goed te maken. Bij ons kreeg iedereen de kans om zijn steen(tje) bij te dragen aan de overwinning : 55 – 36 stond te flikkeren hoog in de Valkaart.

Oef ! De eerste overwinning van het seizoen is binnen ! Op naar de volgende zullen we zeggen !