09/09/2017 Oudenburg – KBBC Oostkamp U14 40-38

Beide ploegen hadden hun openingswedstrijd verloren en waren op zoek naar hun eerste overwinning van het prille seizoen.

De eerste minuten van de wedstrijd waren gelijkopgaand daar geen van beide de weg naar de korf vond ! Pas na een drietal minuten mocht de eerste korf genoteerd worden voor ons.

Het eerste quarter was er ééntje met veel balverlies, loopfouten en missers (zowel voor Oudenburg als voor ons). Eénmaal gescoord ging het niveau van de wedstrijd al snel de lucht en het was duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren : 4 – 8 in ons voordeel.

Bij aanvang van het tweede quarter bleek al snel dat we onder de indruk waren van de sfeer in de zaal en we vergaten dat er soms een basketbalwedstrijd aan de gang was. Oudenburg nam stilletjes aan de bovenhand en bouwden zelfs een kleine voorsprong op, maar met de verdiende rust in zicht konden we de achterstand tot op 2 puntjes terugbrengen.

Het beloofde een verwachte spannende tweedewedstrijdhelft te worden.

In het derde quarter was het een festival van balverliezen (teveel) en ook een aantal opzettelijke fouten (what’S in a name) brachten de jonge gastjes van de kook. Oudenburg was dan ook nog eens (bijna) foutloos vanop de vrijworplijn, wat niet van ons kan gezegd worden. Quarter drie werd afgesloten op 34 – 24 ! We zagen de kopjes letterlijk en figuurlijk naar beneden gaan.

Wat de peptalk was van coach Franklin weten we niet, maar het vierde quarter begon slapjes en iedereen dacht dat de wedstrijd verloren was. Op drie minuten van het eind stond 40 – 30 te lezen op het scorebord.

Toen Oudenburg dacht dat de buit binnen was schoten we plots wakker en knabbelden we puntje per puntje af van onze achterstand. Mooi om te zien en we begonnen er weer in te geloven.

Wij scoorden nu wel onze shots en Oudenburg kon niet meer tegenscoren.

Met nog 7 seconden op de klok en bij een 40 – 38 stand kregen we een laatste kans, maar helaas werd het zoveelste balverlies ons fataal.

Mits een betere afwerking aan de vrijworplijn, minder balverlies en een betere shotselectie lag een eerste overwinning op ons te wachten.

Helaas !!!!

Speelden mee : Pepijn,Indra,Tristan,Maarten,Dante,Mathieu,Joben,Baptiste,Rune en Cas
Gekwetste spelers : Levi en Remi

Geplaatst in U14 Pupillen B en getagd met .