18/02/2017 KBBC Oostkamp U14C – Duva Gistel Oostende 41-53

Wedstrijdverslag tegen Duva Gistel Oostende D :
—————————————————————-

Gisteren dienden we in de arena te stappen tegen Duva Gistel Oostende D. Bij nazicht van het wedstrijdblad bleek het om bijna allemaal tweedejaars te gaan, maar in Oostende zagen we een spannende wedstrijd (die we helaas nipt verloren) !

We hoopten op een zelfde spannende wedstrijd, maar met een ander resultaat dan toch.

Door diverse kwetsuren traden we niet op volle kracht aan.

Het eerste quarter was er ééntje om heel snel te vergeten (het lukte niet zo goed) : vele slechte passen met balverlies als resultaat en ook de afwerking was van een bedenkelijk niveau. We kunnen echt veel beter ! 3 – 10 na quarter 1.

Na een kleine studieronde (gans quarter 1) begonnen we stilletjes aan wakker te worden en zagen we een gelijkopgaande wedstrijd.
Er werd nu toch al beter afgewerkt, maar verdedigend lieten we de tegenstanders soms veel te makkelijk scoren. Aan de rust stond het 18 – 25. Evenwichtiger kan niet hé ?

De rust deed ons goed en vol energie werd het derde quarter aangevat. We zagen soms mooi samenspel en ook de verdediging was een gans stuk beter. We kwamen tot op één puntje van Duva … en we hadden zelfs de kans om voorsprong te nemen ! Helaas misten we enkele “easy-baskets” en kon Duva op het eind van het derde quarter weer afstand nemen : 34 – 42.

In het vierde quarter gingen de kopjes finaal naar beneden en konden we echt geen vuist(je) meer maken.

Eindstand : 41 – 53. Een gemiste kans want Duva Gistel Oostende was echt wel te pakken.

Om met een positieve noot te eindigen … ons vrijworpenpercentage was meer dan behoorlijk (voor ons normen dan toch) te noemen.