14/01/2017 KBBC Oostkamp U14C – Knokke-Heist 46-57

Na het veroberen van de vele nieuwjaarshapjes en andere lekkernijen stond gisteren de eerste wedstrijd van de terugronde op het programma tegen Knokke-Heist A.

Uit de heenronde was gebleken dat deze ploeg letterlijk met kop en schouders boven ons uitstak !

We konden helaas niet rekenen op onze Speedy Gonzales Tristan en ook Air Dante kon er wegens ziekte niet bij zijn zodat we slechts met 6 tegen Knokke-Heist de degens moesten kruisen.

De wedstrijd werd door beide teams met de nodige voorzichtigheid aangevat en de eerste korf liet een tijdje op zich wachten. Ondanks het overwicht in gestalte en body lieten we ons niet wegdrummen en gingen we vrij ons kans : 8 – 9 na het eerste quarter. Mooi !

In het tweede quarter bleef er een nek-aan-nekstrijd tussen de beide ploegen en pas in de laatste minuten van dit quarter kon Knokke-Heist een klein kloofje slaan ; 23 – 27.

Na pauze zagen we een zelfde spel, maar gezien we slechts met zes waren zaten er al een paar vlug op hun tandvlees en in foutenlast waardoor er regelmatig gewisseld diende te worden. Onze vrijworpen werden bijna feilloos omgezet en we bleven aanklampen : 34 – 42 na quarter 3.

Met nog 10 minuten op de klok te gaan kon Knokke-Heist eindelijk zijn lengtevoordeel uitspelen en werd het voor ons moeilijker om door de muur te gaan.

Uiteindelijk verloren we wedstrijd met 46 – 57.

Toch aardig gestreden mannen.

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .