19/11/2016 Eernegem – KBBC oostkamp U14C 37-36

Onze laatste thuiswedstrijd van het lopende jaar en het was de bedoeling om het jaar in schoonheid af te sluiten met een wedstrijd tegen Eernegem.

Eernegem stond juist onder ons in het klassement dus waren de verwachtingen hoog gespannen.

We konden helaas niet rekenen op Pepijn (zat in een andere wereld) en dus dienden we met 7 spelertjes aan te treden.

Na een aarzelende start aan beide zijden raakten we uiteindelijk op toerental en werd er mooi samengespeeld, goed verdedigd en er werden enkele mooie korven gescoord. We beperkten de tegenstanders tot het scoren van vrijworpen in het eerste quarter : 13 – 4.

Het tweede quarter werd met eenzelfde focus aangevat, maar toch kregen de tegenstanders een beetje meer grip op de wedstrijd. Door enkele goede drives, strakke verdediging en veel plukwerk liepen we uit tot de ruststand van 21 – 7.

Met een geruststellende voorsprong trokken we de kleedkamer in en maakten de spelertjes zich op voor het gevreesde derde quarter !

Gelukkig bleef de vrees een beetje uit en zagen we nu wel een gelijkopgaande wedstrijd waarbij om beurten werd gescoord. Het werd snel duidelijk dat de buit nog niet binnen was. Eernegem knabbelde één puntje van hun achterstand af waardoor het derde quarter werd afgesloten op 32 – 19.

Nog tien minuutjes volhouden en de (kinder)champagne werd al koud gezet !

Maar dan hadden we niet op de tegenstanders gerekend. In het vierde quarter vonden ze hun vertrouwen terug en dit van ons smolt als sneeuw voor de spreekwoordelijke zon. We keken een beetje teveel naar het scoren en zagen Eernegem puntje per puntje dichter bijkomen. Gelukkig vonden we onze vechtlust terug en werd er voor iedere bal gevochten.

Aan de vrijworplijn hielden we het hoofd koel en in verdediging werden toch aardig wat ballen uit de lucht geplukt en ondanks een ultieme jump van Eernegem was de nipte zege een feit : 37 – 36 !

Over de eerste helft kunnen we uitermate tevreden zijn en in de volgende wedstrijden dienen we op dit elan verder te werken. We raken er wel !

Proficiat aan coach en spelertjes.

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .