13/11/2016 Duva Gistel – KBBC Oostkamp U14 C 54-47

Deze keer direct in de correcte zaal en dat op een zondagmorgen !

Beide ploegen telden evenveel punten dus we maakten op voor een close wedstrijd, alhoewel een bezoek aan de Koninklijke Stallingen had ons nog nooit een overwinning opgeleverd …
Wegens tandperikelen konden we helaas niet rekenen op Tristan, maar de rest was uitgerust en wakker !

In het begin van de wedstrijd hadden we duidelijk de bovenhand, maar om één of andere reden lukte het niet om te scoren. Gelukkig voor ons had de tegenstander hetzelfde probleem en zagen we een gelijkopgaande wedstrijd : 0 – 0 na een viertal minuten !!! Eénmaal de weg gevonden naar de respectievelijke korven werd er om beurt gescoord. Wij vooral op vrijworpen (wat een verbetering) : 10 – 11 na quarter 1.

In quarter 2 zagen we terug een zelfde beeld van wedstrijd. Beide ploegen waren duidelijk aan elkaar gewaagd. De afwerking kon beter, maar we speelden de bal goed rond en iedereen werd in de mogelijkheid gesteld om zijn “kunsten” te vertonen. Aan de rust keken we tegen een kleine achterstand op van 23 – 21.

Het derde quarter werd gestart aan een hoog tempo en na enkele balveroveringen en enkele mooi afgewerkte lay-ups werd de achterstand omgebogen naar een voorsprong van maximaal 6 punten. Maar Gistel gaf niet op en de voorsprong werd al snel teniet gedaan. De verdediging van ons zat goed, maar de afwerking was niet op hetzelfde niveau : 37 – 39.

Van een gelijkopgaande wedstrijd gesproken. Het kon duidelijk alle kanten op, maar helaas voor ons … Gistel nam de bovenhand en wij vergaten dat we op ons sterkst zijn als we als ploeg spelen. Er werd nerveus naar het scorebord gekeken, maar we zagen de tegenstanders alleen maar verder uitlopen.

Alweer geen overwinning in de Koninklijke Stallingen : 54 – 47.