Bavi Vilvoorde – KBBC Oostkamp

Er wachtte Oostkamp opnieuw een stevige tegenstander op in Vilvoorde. Bavi Vilvoorde heeft zich serieus versterkt dit seizoen en was gebrand op een thuisoverwinning tegen KBBC Oostkamp. Bavi Vilvoorde is ook de ploeg waar Niels Hofman zijn jeugdopleiding kreeg.Vanaf de opworp speelde Vilvoorde aan een hoog tempo en werd probleemloos gevolgd door Oostkamp tot aan de achtste minuut. Vilvoorde plaatste een 11-2 en Oostkamp moest lossen. Heel spijtig dat Arno uitviel met een enkelblessure. Q1 24-16.
In het tweede quarter kregen we aanvankelijk een vervolg van Q1 voorgeschoteld en raakte Oostkamp heel moeilijk aan de broodnodige punten om de kloof te dichten. Na 5 min hadden we slechts 7 punten van Wim, Cedric en Pieter. Bij Vilvoorde kwam het gevaar vooral van Reichardt en Anthonis. 32-25 na 5 min. Via een tussenspurt (Niels, Nathan, Cedric) kwam Oostkamp opnieuw in de wedstrijd en beperkte de achterstand tot 4 punten aan de rust (39-35).
Oostkamp kon en moest veel beter spelen. Dit was ook duidelijk gemaakt in de rust. Focus op het terrein en het publiek negeren. Oostkamp deed wat het beloofde en deed de wedstrijd volledig kantelen met maar liefst 35 punten in Q3! Ook de rebounds waren een stuk beter. Vilvoorde gaf helemaal niet op en reageerde via Verlinden en De Lobbe. Q3 58-70.

In het laatste quarter kon de wedstrijd nog alle kanten op. Vilvoorde startte met een 6-0. De eerste punten van Oostkamp kwamen er pas in de derde minuut van Nathan gevolgd door 3 vrijworpen van Tom. De voorsprong bleef stabiel tot Verlinden zijn 15 de punt scoorde 71-77 na 7 min. Vilvoorde duwde nog eventjes door en kwam op 1m39 van het einde tot op 2 punten (75-77). Nathan en Niels reageerden heel scherp met respectievelijk 3 punten en 7 punten in die laatste momenten van de wedstrijd. Game over voor Vilvoorde, Oostkamp pakte de overwinning mee naar huis. Proficiat coach en spelers !!!

De punten voor Oostkamp: Arno, Jeroen, Niels 31, Nathan 8, Renzy, Tom 11, Wim 12, Cedric 11, Pieter 4 en Mikhail 10.

Volgend weekend spelen we de topper tegen leider Spirou Charleroi B. Oostkamp is zich deze week 100% aan het voorbereiden.

Supporter, we rekenen op jullie vocale steun !!!

Afspraak zaterdag 29/10 om 20u45 in de Valkaart.