24/09/206: BBC Loyers – KBBC Oostkamp

Voor KBBC Oostkamp was het de eerste verre verplaatsing van het seizoen. BBC Loyers was onze tegenstander in een afgelegen maar mooie zaal in Namen. Naarmate de wedstrijd naderde werd het luidruchtiger in de zaal tijdens de opwarming. Oostkamp startte hierdoor nerveus aan de wedstrijd met enkele balverliezen tot gevolg en een 11-11 na 7 min. Via 3 bommen van Tom, Niels en Wim werd toch een kleine kloof genoteerd op het einde van Q1 (14-22).
Ook in quarter 2 hadden we teveel balverlies terwijl Pieter snel in foutenlast kwam en naar de bank moest. Ondanks dat hadden we nog een mooie voorsprong via de kersverse papa Wim Dobbelaere na 5 min (24-34). De motor van Oostkamp viel plots stil en Loyers naderde tot op 5 punten aan de rust (33-38).
In de tweede helft moest Oostkamp het over een andere boeg gooien om alsnog de zege veilig te stellen. Dat lukte niet meteen want Pirlot en Ilongo waren de stoorzenders en brachten de thuisploeg op voorsprong na 5min (44-42). Oostkamp kreeg het moeilijk en moest enkele minuten achtervolgen. Einde Q3 55-52.

Oostkamp had nog één quarter om alles nog goed te maken en de supporters tevreden te stellen. Vanaf de eerste minuut zagen we dat het goed kwam, Pieter startte subliem met 9 punten op rij gevolgd door een bom van Nathan. Loyers leek uitgeteld te zijn want ze scoorden slechts 2 punten in 6 minuten. De wedstrijd was gekanteld en Oostkamp ging richting 4de zege op rij. Niels voegde er nog eens 9 punten aan toe en het feestje kon beginnen. Het werd uiteindelijk 5-23 in quarter 4. Eindstand 60-75.

De punten van Oostkamp: Arno 1, Jeroen, Niels 12, Nathan 7, Tom 5, Wim 16, Cedric 11, Pieter 17 en Mikhail 6.
Proficiat coach en spelers met deze moeilijke maar verdiende overwinning!!!
Oostkamp blijft hierdoor samen met Spirou B mooi bovenaan de rangschikking. Volgende week wacht er ons opnieuw een zware opdracht tegen United Basket Woluwe. We verwachten dan ook een massale opkomst van onze supporters!

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .