16/04/2016 KBBC Oostkamp U12B – Koekelare 46-47

Het was zaterdag alweer onze laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Nog een laatste keer alles geven tegen Koekelare, een ploeg waar we het al moeilijk mee gehad hebben. De vorige confrontatie tussen beide ploegen eindigde op een 71-42 stand in het voordeel voor Koekelare. Geen makkie dus.

 

We begonnen vlot aan de wedstrijd. Al snel konden we tweemaal scoren zonder dat Koekelare kon nog maar de binnenkant van hun bucket had gezien. Daarna werd onze tegenstander echter toch wakker en al snel hingen de bordjes weer in evenwicht. We konden toch redelijk gelijke tred houden tot het einde van dit quarter die eindigde op 8-13.

 

In het tweede quarter begon Koekelare meer en meer de druk op te voeren, maar onze jongens konden wat weerstand bieden. Het ging gelijk op maar het lukte, net als de voorgaande wedstrijden, niet om een vuist te maken waardoor we toch constant moesten blijven achtervolgen. We gingen de pauze in met een 20-27-stand (12-14).

 

Na de pauze zagen we een gretiger Oostkamp terug het veld opkomen. Er werd hard gewerkt, zowel in aanval als in verdediging. Ook de instructies van de coach werden goed uitgevoerd en nu was het Koekelare die begon te buigen onder de opkomende druk van onze merels. Dit quarter eindigde op 30-38 (10-11).

 

In het laatste quarter trokken onze jongens het laken dan helemaal naar zich toe. Het was een tijdje geleden dat we ze nog eens zo gretig mochten aanmoedigen. De wedstrijd kantelde helemaal en beetje bij beetje konden we telkens wat puntjes van onze achterstand afsnoepen. We kwamen helaas wat in de problemen met onze foutenlast (Koekelare mocht maar liefst 17 vrijworpen nemen over de ganse wedstrijd), maar een enthousiast publiek stuwde onze jongens naar voren voor nog een laatste stunt.

 

We wonnen overtuigend dit allerlaatste quarter van het seizoen (16-9), maar het mocht helaas nét niet zijn. We strandden bij het eindsignaal op één puntje van onze tegenstander met heel wat moegestreden en bedroefde gezichtjes tot gevolg.

 

We mogen echter fier zijn op ons team die het na een moeilijke eerste helft toch presteerden een knappe remote in te zetten en nog een allerlaatste maal dit seizoen alles gaven wat ze hadden met een torenhoge inzet. Op het scorebord net niet, maar onze trots en fierheid hebben ze zeker verdiend gewonnen.

 

 

Eindscore: 46-47

 

Speelden mee: Joben, Fre, Jens, Jasper, Thomas, Remy, Simon, Baptiste, Milo & Jean-Baptist.

 

 

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .