13/02/2016 KBBC Oostkamp U12A – Blankenberge 58-55

Op papier beloofde het een spannende wedstrijd te worden daar beide ploegen netjes achter elkaar stonden in het klassement …
de sportieve belangen waren uitermate groot !!!!

De heenwedstrijd was ook een nagelbijtertje, dus dat beloofde.

We waanden ons precies in de Koude Keuken … brrrrr wat was het koud in de Valkaart !

De opworp wonnen we met verve, maar de eerste korf was voor de jongens en meisjes uit Blankenberge …. De tweede, de derde en de vierde korf ook en plots stond het dus 0 – 8. Ofwel was de bal te groot ofwel de korf te klein voor ons want de bal wou er niet door.

Na het lossen van de bal en het vergroten van de korf lukte het wel met twee vrijworpen en de ban was gebroken. De gastjes kwamen zelfs op gelijke hoogte (8-8), maar de laatste korf was voor Blankenberge. 8 – 10 na het eerste quarter, we waren al opgewarmd.

Het tweede quarter werd aangevat aan een razend tempo van beide ploegen en er werd vlotjes gescoord. Pas diep in het tweede quarter kwamen we voor de eerste maal op voorsprong en konden zo met drie puntjes voorsprong de kleedkamer opzoeken : 30 – 27.

Wat coach Dries in de kleedkamer heeft gezegd is een geheim, maar er kwamen 10 kleine stiertjes het terrein op !! Er werd snel gelopen, goed verdedigd en er werd netjes afgewerkt onder de korf. Onze voorsprong liep bijna uit tot 20 punten, maar de tegenstander liet ons niet begaan : 52 – 39 na het derde quarter.

Wie dacht dat de wedstrijd gespeeld was, had het mis…

Bij ons lukte niets meer en we stapelden de balverliezen op, deels te wijten aan het spelsysteem van de tegenstanders en deels te wijten aan onze zenuwachtigheid (tja, die wedstrijdpremies …). Puntje per puntje knabbelden ze van onze voorsprong af en plotseling stonden we nog maar één puntje voor.

Na 6 minuten niet gescoord te hebben in het laatste quarter vonden we net op tijd onze “cool en scherpte” terug en konden zo de Blankenbergse opmars stuiten : 58 – 55 !!!

Iedereen had het warm gekregen !

Proficiat aan beide ploegen voor het geleverde spel en spektakel : het is niet goed voor het hart maar we hebben genoten.

Geplaatst in U12 Benjamins A en getagd met .