23/01/2016 KBBC Oostkamp U12B – Telenet Oostende 38-57

Onze tegenstander van het afgelopen weekend was ditmaal Telenet Oostende. Vanuit de heenronde herinneren we ons dat dit een ploeg is die vlot scoort, het beloofde dus terug een harde wedstrijd te worden, en dat werd het ook.

Meteen van bij de aanvang lag het ritme zeer hoog. Beide teams gaven het beste van zichzelf. Aan dit tempo zou het een ware uitputtingsslag gaan worden, maar gelukkig stabiliseerde de wedstrijd zodat er toch wat meer ademruimte ontstond. Het eerste quarter verloren we met 9-16, maar deze score kon, als we iets meer geluk hadden in onze afwerking, veel dichter bijeen gelegen hebben.

Het tweede quarter werd door onze jongens terug met veel overgave aangevat, maar soms durfden we net niet genoeg doorzetten onder ons eigen doel (misschien omdat we tegen ‘het’ Telenet Oostende speelden), waardoor we toch enkele korven lieten liggen. Hier bovenop werd er op het laatste van het tweede quarter nog een vuile fout tegen ons gemaakt, waardoor we toch ietwat geïntimideerd nog iets dieper in onze schelp kropen. Desalniettemin konden we dit quarter toch afsluiten met een behoorlijke 6-12.

Maar Oostkamp zou Oostkamp niet zijn als we dit in het derde quarter niet trachtten recht te zetten. En hoe. Collectief legden onze merels Oostende het vuur aan de schenen en kregen we een flitsend Oostkamp te zien. Er werd gevochten voor iedere bal, de vrije man werd gezocht, fast-breaks werd mooi gelopen, rebounds werden uit de lucht geplukt, enz. Oostende raakte zichtbaar gefrustreerd en we mochten zelfs voor eerst in ons benjaminbestaan een onsportieve fout ondergaan … Op een gegeven moment hadden we onze achterstand kunnen afbouwen tot een luttele 5 punten verschil. Stand derde quarter: 15-11.

Het vierde quarter werd met dezelfde inzet als het derde aangevat, maar gaandeweg moesten we, moegestreden, Oostende toch lossen. Dit quarter werd verloren met een 8-18 stand.

Als supporter kunnen we niet anders dan fier zijn op hetgeen onze merels deze wedstrijd realiseerden. We kunnen het niet genoeg benadrukken, hun teamplay en doorzettingsvermogen groeit wedstrijd na wedstrijd. Wat een evolutie sinds september.

Blijf hard werken jongens !

Eindstand: 38-57

Speelden mee: Joben, Fre, Jens, Jasper, Thomas, Remy, Simon, Baptiste & Milo
Geblesseerd: Jean-Baptist

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .