Soba Antwerpen – KBBC Oostkamp one (Beker van België) 88-70

De eerste officiele wedstrijd van het seizoen kwam dus al vroeg in de voorbereiding na 1 week trainen waarbij we Simon nog moesten missen na zijn deelname aan het EK. De tegenstander, Soba Antwerpen is al een gevestigde waarde in 2de klasse en dit was ook te merken. Oostkamp mistte de start niet met 4 punten van Jeroen. Nieuwkomer bij Oostkamp, Renzy Berquin, kreeg al na 2 minuten zijn tweede fout. Sven opende meteen met een afstandsshot. 6-7 in de vierde minuut. De verdediging bij Soba werd harder en Oostkamp kreeg dus heel weinig ruimte. Ondanks dat bleef Oostkamp eventjes op koers, 11-11 na 5 min in Q1. De 5 minuten daaropvolgend zakte de afwerking weg bij Oostkamp. Renzy scoorde op de buzzer nog een 3 punter, Q1 23-16. Opnieuw een goeie start in Q2 voor Oostkamp. In 2 min tijd stonden we terug langszij 23-23 via Renzy, Jeroen en Sven. Oostkamp bleef zoeken naar openingen maar had moeite met Soba dat toch terug een kleine voorsprong kon bekomen aan de rust 40-35 via Haerbos en Vandenberghe. In Q3 kwam Soba het best uit de kleedkamer en zette in de eerste drie minuten een 12-4 op het bord via een sterke Marion. Meteen een bepalende voorsprong voor Soba. 52-39. Oostkamp kwam stilaan in foutenlast terwijl Soba vlot bleef scoren zowel inside als outside. Q3 67-49. Ondanks de achterstand toonde Oostkamp ook in Q4 een gezonde vechtlust en speelde op niveau. De combinaties gingen al vlotter en de afwerking was beter. Q4 werd beëindigd met een mooie 21-21. Eindstand 88-70. Al bij al dus een positieve wedstrijd na 1 weekje trainen. De punten voor Oostkamp: Arno 4, Jeroen 11, Nathan 10, Renzy 15, Sven 5, Cedric 13, Pieter 8 en Wannes 4.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .