28/02/2015: Essor Charleroi – KBBC Oostkamp 74-92

Met de uitwedstrijd naar Essor Charleroi zaten we al aan onze laatste verre verplaatsing van het seizoen. Oostkamp staat nog altijd torenhoog in de rangschikking en is bijna onmogelijk nog in te halen.

Essor startte goed in Q1 terwijl Oostkamp bij het begin van de wedstrijd niet goed bij de les was. Essor kreeg enerzijds teveel ruimte en 3 mislukte pogingen van Oostkamp zorgden voor een kleine achterstand na 5 min,  11-5. Het  was vooral de nr 12 Kiraranganya  die met 8 punten op rij de voorsprong van Charleroi bepaalde,  21-15 na Q1.

Coach Bruce Minne vond het welletjes en kreeg meteen in Q2 een rechtzetting van Q1. Oostkamp startte bliksemsnel. Essor werd kreeg amper ruimte en het tempo werd heel hoog gehouden. 25-30 na 5min na een bom van Nathan. Oostkamp raasde tot aan de rust over de versleten parketvloer en scoorde nog 19 punten terwijl Charleroi slechts 8 punten scoorde in Q2. Rust: 29-49.

In Q3 kregen we een vervolg van quarter 2 te zien en bereikten we na 3 min zelfs 30 punten voorsprong via Arno. De 12deoverwinning op rij was in zicht. Oostkamp bleef goed roteren en de assists volgden elkaar snel op (25 assists in totaal).  Q3 48-74.

In het laatste quarter kon Charleroi de schade iets beperken maar was niet sterk genoeg om de wedstrijd nog te doen kantelen. Bij Oostkamp was Pieter goed op dreef  met 10 punten in Q4! 59-84 na 5 min. Ook de jeugdspelers kregen opnieuw hun kans om leerrijke minuten te sprokkelen in deze wedstrijd.  De overwinning kwam nooit meer in gevaar, Oostkamp speelde verstandig voor opnieuw een mooie delegatie supporters. Eindstand 74-92.

De punten voor Oostkamp: Gerrit 9 (4 op 5), Arno 10 (+ 3 assists), Jeroen 2 (+ 4 assists), Simon 8 (+ 4 assists), Nathan 12 (+ 5 assists), Jeroen Acx (2 assists), Kenzo 4, Sven 8 (+ 2 assists), Cedric 11 (+ 3 assists), Pieter 14 (+ 1 assist) en Wannes 14 (+ 1 assist).

Met deze overwinning staat de teller al op 20 (op 21 wedstrijden). Bij winst tegen Panters Baasrode nu zaterdag 7 maartkunnen we de titel al pakken indien De Pinte verliest in Nivelles.

Supporters zorg dat jullie opnieuw massaal aanwezig zijn in de Valkaart op zaterdag 7 maart om 20u45. Net voor de wedstrijd wordt KBBC Oostkamp two gehuldigd met een ploegvoorstelling. De two ploeg werd vorige week al kampioen 4de provinciale !

Geplaatst in Breaking News, Seniors One, Uitslagen en getagd met .