07/03/2015 KBBC Oostkamp Benjamins A- BCC Izegem 74-39

Q1: We starten met mooi basket. Er wordt snel en goed verdedigd. (Handen breed en snel voetenwerk). We scoren goed, we hebben net zoals in de vorige matchen, steeds een 2e man mee om, indien nodig, de rebound te nemen. Aan de 7e spelminuut hebben alle spelers al speelminuten in de benen. Ze zijn collectief goed bezig. Q1: 22/15.

Q2: Eindelijk een mooie match met mooie aanvallen langs beide zijden. Er worden vele passen gegeven, meestal lukt de opzet tot scoren. Mooi om te zien. De benjamins willen en kunnen ook onder druk een score maken. We gaan de pauze in met een ruime voorsprong 38/17.

Q3: We spelen verder met dezelfde wilskracht en de jongens tonen dat ze mooie opbouwende fasen kunnen uitvoeren; maar doordat onze Izegemse tegenstander zeer gretig uit de kleedkamer gekomen is, lukt het scoren nu niet elke keer meer. Het ontbreekt onze benjamins bij momenten om af te werken. Ze geven mooie passen, ze maken toffe schijnbewegingen maar het laatste, het scoren zelf lukt nu eventjes minder goed. Volhouden jongens.

Q4: Jammer dat bij het inwerpen van Izegem, door verstrooidheid van onze benjamins geen verdediging gezet wordt, en de tegenpartij meteen kan scoren. Izegem is sterk onder het korf wanneer het spel wat trager verloopt en hun grote speler als doorgeefluik fungeert. Wanneer we snel passen en opbouwend werken lukt het scoren bij onze benjamins wel. We zijn algemeen sneller in ons spel dan de tegenstander.

Vandaag hebben we een mooie match gezien, meestal met zeer mooi samenspel. Hier en daar een paar schoonheidsfoutjes, waar we aan kunnen werken. We eindigen deze belangrijke match met een mooie voorsprong. 74/39. Proficiat jongens.

 

Geplaatst in Jeugdnieuws, U12 Benjamins A en getagd met .