31/01/2015 Lambusart – KBBC Oostkamp 71-72

De verplaatsing naar Lambusart was altijd al een moeilijke en dat was deze keer niet anders. Oostkamp vertrok met een voltallige ploeg en miste aanvankelijk de start niet, 2-6 na 2 min via Wannes, Arno (3p) en Pieter. Een sterk en krachtig Lambusart reageerde met een droge 12-0. Oostkamp had het moeilijk, verloor de concentratie (6 balverliezen in Q1) en scoorde 5 min niet. Paniek was er zeker niet maar de kloof van Q1 bleef ons een hele wedstrijd achtervolgen. Het shotpercentage bij Oostkamp, met uitzondering van de vrijworpen, viel tegen en thuisploeg Lambusart bleef maar druk zetten. Q1 23-13.

Oostkamp kon de kloof aanvankelijk niet dichten. Nathan startte wel heel goed met 4 punten op rij maar 2 balverliezen gooiden roet in het eten. Via een efficiënte Gerrit stonden we op 27-20. Ondanks de hoge druk van Oostkamp scoorde Lambusart toch nog 16 punten tot aan de rust. Oostkamp werkte al beter af, vooral Simon en Cedric pakte punten vanop de vrijworplijn. Gerrit kon de schade aan de rust beperken met 4 punten op rij. Rust 43-37.

Na de pauze kon Oostkamp de wedstrijd niet doen kantelen. De balverliezen van Oostkamp wogen te zwaar door ten opzichte van een betere afwerking dan in Q1 en Q2. Na 6 min kwamen we via Gerrit op 3 punten (50-47). Lambusart reageerde met een 7-0 en gaf Oostkamp opnieuw een stevige tik. Via een driepunter van Jeroen lag de eindscore van Q3 vast, 57-50.

In Q4 kwam de tegenstander al vlug in foutenlast wat voor Oostkamp een goeie zaak was. Na hard werken kwam Oostkamp terug langszij via onder andere een schitterende Nathan. Een mooie steal van Nathan gevolgd door een spectaculaire dunk bracht ons op 60-59. Cedric volgde met een bom waardoor we na lange tijd opnieuw de leiding namen. In de laatste 5 minuten konden we opnieuw van een echte thriller spreken. Op 4 min van het einde was het 64-65 via Simon. Oostkamp was meer dan ooit gefocust en kon de wedstrijd uiteindelijk toch naar zich toe trekken. Lambusart gaf echter niet op en bleef telkens langszij of op 1 punt achter ons. Oostkamp haalde uiteindelijk de strijd in de laatste minuut. Eindstand 71-72!

Oostkamp kreeg na de overwinning nog een koude douche want de sporthal van Lambusart zat al meer dan een maand zonder warm water!

De punten voor Oostkamp: Gerrit 9, Arno 6, Jeroen 5, Simon 14 (9 op 9 vrijworpen), Nathan 15, Sven 2, Cedric 8, Pieter 4 en Wannes 9.

Met deze overwinning bevestigden we onze leiderspositie met 17 op 18 overwinningen.

Proficiat coach en spelers en bedankt supporters !!!

Zaterdag 7 februari spelen we thuis tegen RBB Gembloux. Supporters op post !!!!