21/02/2015: Holstra Wevelgem – KBBC Oostkamp 64-72 (verslag)

Sporthal De Schelp was zaterdag “the place to be” voor de derby tussen Holstra Wevelgem en KBBC Oostkamp. Wevelgem had in de heenronde een 20-punten nederlaag moeten slikken en wou dus alles op alles zetten om deze nederlaag recht te zetten.

De opkomst van de supporters van Oostkamp was enorm, mede door een volle supportersbus. Curt en Anneke, een dikke merci!!!

In Q1 zette Wevelgem meteen de toon, 7-0 via Byttebier en Vandekeere. Oostkamp kwam pas na 2 minuten op dreef en scoorde meteen 3 bommen op rij (2 van Simon en 1 van Cedric). Meteen de start van een boeiende eerste helft waarbij Wevelgem en Oostkamp elkaar constant op de hielen zaten. 14-9 na 5 min. Oostkamp creëerde mooie aanvallen en zette de achterstand mooi om via Gerrit, Wannes en Arno. Einde Q1 21-24 na een buzzershot van Gerrit (3p).

Beide ploegen hielden het niveau erg hoog in Q2. De sterkhouders Vandenberghe en Vandekeere van Wevelgem kregen amper ruimte maar Velghe nam over. Wevelgem kon nog langszij komen aan de rust, 39-39.

In Q3 raakte Wevelgem niet op het niveau van de eerste helft. Ze scoorden slechts 6 punten en Oostkamp kon meteen een grote stap richting overwinning zetten. Jeroen en Cedric deelden de assists uit, de rest maakte de punten. Einde Q3 45-53.

Wevelgem gaf echter niet op en maakte het Oostkamp nog moeilijk in Q4. Beide teams toonden mooi basket. KBBC Oostkamp hield stand en toonde wie de leider is in derde klasse. 55-62 na 5 min.

Met ondersteuning van de vele supporters behaalde Oostkamp de 11de overwinning op rij ! Hiermee komen we opnieuw een stapje dichter bij 2de klasse. Directe achtervolger Latem De Pinte liet een steek vallen in Kortrijk en komt hierdoor al op 8 punten in de klassering gevolgd door Woluwé op 10 punten. Let wel, er staan nog moeilijke wedstrijden op onze kalender, we spelen onder andere nog tegen Woluwé, De Pinte alsook Falco Gent.

Proficiat coach en spelers !!!

De punten voor Oostkamp: Gerrit 13, Arno 5, Jeroen 2 (6 assists), Simon 9, Nathan 6, Sven 2,Cedric 12 (4 assists), Pieter 16 en Wannes 7.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One, Uitslagen en getagd met .