11/10/2014 Gembloux – KBBC Oostkamp: 78-84

Na de verre verplaatsing naar rode lantaarn Gembloux kregen we slechts 15 min opwarming net voor de wedstrijd. Een slechte planning van de thuiswedstrijden in Gembloux was hiervan de oorzaak. In Q1 opende Wannes de score. Gembloux startte met enkele balverliezen maar kwam wel alerter aan de opworp. Het tempo lag hoog bij Gembloux alsook hun shotpercentage. Vooral de nr 11 Delvosalle bracht Gembloux met 3 bommen op rij ruim op voorsprong (17-5 na 7 min). Oostkamp zocht een antwoord maar vond het niet. Q1 werd uiteindelijk 24-7. Dit was duidelijk niet de bedoeling! Net als vorige week moesten we dus een ruime achterstand wegwerken en dit kost veel energie. In Q2 startte Simon met een mooie driepunter gevolgd door 7 punten van Cedric. Na 3 min 27-17. Gembloux kreeg het moeilijk met de verscherpte defense van Oostkamp. Oostkamp kwam voor het eerst op voorsprong na driepunters van Nathan en Simon (32-34). Na een subliem tweede quarter (11-35) had Oostkamp de wedstrijd volledig naar zich toe getrokken. Rust 35-42. Na de pauze lieten we ons opnieuw verrassen door Gembloux. Simon en Cedric kregen hun derde fout en Gembloux vocht zicht terug met 16-4 in 6 min. De concentratie was weg bij Oostkamp. Het was tijd voor een time-out. De preek van Bruce had zijn effect. Oostkamp zette een mooie 0-10 op het bord. Q3 51-56. Een slordige start in Q4 bracht ons in foutenlast (4 fouten in 2 min). Ondanks dat kon Oostkamp de voorsprong behouden. Ook Gembloux kwam in foutenlast. De wedstrijd duurde maar liefst 2u na een vrijworpenreeks in de laatste minuten. Oostkamp won uiteindelijk verdiend met 78-84 ondanks de 20 balverliezen en de 28/43 vrijworpen. Proficiat coach en spelers voor deze 5de overwinning op rij. De punten voor Oostkamp: Gerrit 15, Jeroen 11, Simon 18, Nathan 8, Sven 11, Cedric 11, Pieter en Wannes 10. Volgende week spelen we de topper tegen Wevelgem. Afspraak op zaterdag 18 oktober in de Valkaart !!!

Geplaatst in Seniors One, Uitslagen en getagd met .