15/10/2016 KBBC Oostkamp U14C – Zedelgem 49-35

Zedelgem stond een trapje hoger dan wij in het klassement, dus het beloofde een evenwichtige wedstrijd te worden in de Valkaart.

Wij waren op volledige sterkte (met acht man sterk dus) en er was weer wat lengteverschil aanwezig, maar dat worden we stilletjes aan gewoon.
Zedelgem was een gezonde mix van 1e en 2e jaars !

De wedstrijd begon aarzelend langs beide zijden en we hadden blijkbaar iets vergeten aan onze korf tijdens de opbouw, nl. het deksel van de korf te halen !!! Iedere bal wou en ging er niet in ! Een keertje het deksel verwijderd lukte het dan wel weer. Zoals voorspeld zagen we een evenwichtige wedstrijd : 8 – 10.

In het tweede quarter vonden we iets terug dat we al een tijdje gemist hadden, nl. samenspel en het besef dat we samen veel sterker staan dan alleen. De verdediging was goed gesloten en de bal vloog er vlotjes in.

En dan in minuut 18 iets dat we nooit verwacht hadden …

Onze eerste ploegfout ! Van een “faire” wedstrijd gesproken. Aan de rust hadden we een kleine voorsprong : 26 – 19. Het tweede quarter was duidelijk voor ons.

Bij aanvang van het derde quarter sputterde de motor van de kleine Merels een beetje tegen en nam Zedelgem opnieuw de overhand zonder echt veel van onze voorsprong af te knabbelen. De spanning was te snijden in de tribune en met veel lawaai (positief bedoeld) probeerden de aanwezige ouders hun telgen naar de overwinning te roepen : 34 – 28.

Nagelbijtend zagen we het vierde quarter tegemoet, maar de verdediging van de Merels bleef goed gesloten en aanvallend kwamen we beter tot ons recht. Toch bleven de leeuwtjes van Zedelgem aardig aanklampen … op het eind konden we met enkele mooie korven ons welverdiende overwinning veilig stellen : 49 – 35.

Er kon een vreugdedansje van af !!!

Proficiat jongens en coach.

Geplaatst in U14 Pupillen C en getagd met .