29/11/2015 BBC Koksijde-KBBC Oostkamp U12B 41-58

Nadat we vorige week een weekendje rust hadden, mochten we deze week reeds onze eerste terugwedstijd van het seizoen afwerken en dit met onze voltallige ploeg op verplaatsing tegen de dames van Koksijde B.

We begonnen gretig en met veel goesting aan de wedstrijd. De eerste punten op het wedstrijdblad werden dan wel in de kolom van Koksijde aangekruist, maar daarna volgde er ware een demonstratie van onze benjamins. Goede defence, strakke fast-breaks via de looplijnen, give and go’s, passen, snijden, enz. In een paar minuten tijd zagen we het allemaal en werd er vlot gescoord.

Misschien dachten we toen reeds, nog vroeg in de wedstrijd, dat we al op rozen zaten, maar naar het einde van het eerste quarter toe en een groot deel van het tweede quarter lieten we Koksijde teveel in de wedstrijd komen. De zelfzekerheid van het eerste quarter maakte plaats voor onnauwkeurigheid en op een gegeven moment ontstond er even paniek op het veld omdat onze tegenstandsters steeds dichterbij kwamen aansluiten en zelfs even kort over ons sprongen op het scorebord.

Gelukkig kwam het eindsignaal van het tweede quarter net op tijd waardoor we toch met een minieme voorsprong en met frisse moed het derde quarter konden aanvatten. We namen meteen de wedstrijd terug steven in handen en in geen tijd hadden we terug een comfortabele voorsprong uitgebouwd en werden er de tegenstander slechts 2 puntjes gegund in het derde quarter.

Het laatste quarter speelden we terug op een gezapiger tempo en konden we de rest van de wedstrijd rustig uitspelen zonder terug in de problemen te komen.

Eindstand: 41-58

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .