4/10/2015: Duva Gistel – KBBC Oostkamp 64-66

KBBC Oostkamp mocht op bezoek bij de kustploeg voor de eerste derby van het seizoen. De jonge ploeg van Sam Rotsaert wachtte ons op in de Koninklijke Stallingen dat tot voor kort de thuishaven was voor Renzy en Cedric Berquin. Voor hen en Pieter Maelegheer was het om die reden al een speciale wedstrijd en een blij terugzien. Oostkamp liep mooi het tempo mee tot in de 6de minuut, 10-9 via Simon en Renzy. Gistel ging een versnelling hoger en bereikte een kleine kloof op het einde van Q1 via een sterke Lambrecht. Q1 22-16. Na 1 minuut in Q2 was de kloof al meteen gedicht (22-21) na een bom van Cedric en een mooie drive van Arno. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte met een lage score tot gevolg. Pieter en Cedric zaten goed in de wedstrijd en brachten Oostkamp op een mooie voorsprong aan de rust (31-38). Oostkamp miste de start in Q3 niet met mooie acties van Nathan, Simon en Pieter. Gistel gaf echter niet op, het tempo bleef hoog en Oostkamp gaf teveel ruimte. Gistel naderde tot op 3 punten. Q3 49-52. De wedstrijd kon dus nog alle kanten uit. Renzy liep in de eerste helft een blessure op maar bleef spelen terwijl Wannes met koorts op de bank bleef zitten. Na een bom van Demirtas stonden de bordjes meteen gelijk in het begin van Q4. De strijd naar de overwinning was begonnen waarbij het verschil nooit meer dan 4 punten was. Oostkamp kon profiteren van een tegenvallend shotpercentage bij Gistel en speelde de wedstrijd verstandig uit en pakte verdiend de overwinning op het veld van Gistel Oostende. Na een mislukte shotpoging op de buzzer was Oostkamp zeker van de overwinning. Eindstand 64-66.Proficiat coaches en spelers!
De punten voor Oostkamp: Pieter 19, Arno 6, Sven 5, Jeroen 3, Nathan 2, Renzy 11, Cedric 10 en Simon 10.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One en getagd met .