26/09/2015 BC Telenet Oostende – KBBC Oostkamp U12B 65-39

Wedstrijdverslag benjamins Telenet Oostende / KBBCO B – 26.09.2015

Op deze vroege zaterdagmorgen mochten onze benji’s het opnemen tegen ‘het’ Telenet Oostende. Op JB na, die we nog een weekje geblesseerd moeten missen, was onze ploeg voltallig.

Telenet begon de wedstrijd aan een zeer hoog tempo, iets waar onze jongens blijkbaar niet op gerekend hadden. Ze speelden de bal snel rond en bleven goed in balbezit. Hierdoor stonden we al snel 6-0 achter. Hoog tijd voor een time-out dus om even de puntjes op de ‘i’ te plaatsen. Het verschil kon niet groter zijn. Plots stond er een hecht en gretig Oostkamp tussen de lijnen die mekaar blindelings vond en één blok vormden in défence. Op het einde van het eerste quarter hadden we hen, op een puntje na, terug volledig bijgebeend.

Het tweede quarter was er spijtig genoeg eentje om snel te vergeten. Misschien iets te overmoedig of te zelfzeker door onze puike prestatie van het eerste quarter ? Te verre en te snelle afstandshots, slechte passes, niet tijdig terug in verdediging, … Blijkbaar niets bleek nog te lukken, terwijl dit bij Telenet net wel het geval was. We verloren dit quarter dan ook met een ruime score.

Wat de coach tijdens de pauze precies gezegd heeft om zijn troepen terug aan te sporen weten we niet precies, maar het resultaat mocht er duidelijk zijn. Terug zagen we een herboren Oostkamp op het veld. Iedereen zette zich in en dit was duidelijk merkbaar. Als toeschouwer was het bij momenten echt genieten van het spel dat onze jongens brachten: give an go’s, mooie fastbreaks, de bal laten rondgaan en de vrije man zoeken, enz. Toch was Oostende nog net iets sterker waardoor we ook dit quarter spijtig genoeg niet winnend konden afsluiten.

In het vierde quarter trokken we deze lijn door, maar werden we weer iets te nerveus en begon de vermoeidheid door te wegen zodat er terug wat foutjes in het spel slopen. Daar waren de verre afstandshots en slechte passes weer. Maar onze jongens lieten zich zeker niet doen en bleven zich inzetten.

Achteraf kunnen we besluiten dat Oostende verdiend gewonnen heeft, maar dat onze jongens zich eervol en met grote inzet geweerd hebben.

Volgende week nemen we het, hopelijk voltallig, thuis op tegen Gistel Oostende.

C’mon KBBCO !

Q1: 13-12; Q2: 22-6; Q3: 16-11 en Q4: 12-10

Waren aanwezig: Joben, Fré, Jens, Jasper, Thomas, Remy, Simon, Baptist en Milo.
Geblesseerd: Jean-Baptiste

Geplaatst in U12 Benjamins B en getagd met .