12/12/2014 United Basket Woluwe – KBBC Oostkamp 78-80

Oostkamp startte niet zo vlot aan deze moeilijke verplaatsing na file rijden richting Brussel. Na 3 min was het 7-2 maar er stonden al 4 ploegfouten voor de tegenstander op het bord. Oostkamp had in de eerste minuten ook moeite onder de korf. Woluwe plukte teveel rebounds. Na 5 min kwam Oostkamp op dreef maar bleef op achterstand door een sterke Van Havermaet. Q1 22-16. In Q2 startte de tegenstander het best met een 5-2 na 1 min. Oostkamp reageerde rustig en dichtte de kloof na 5 min (29-28). Oostkamp bleef alert en verscherpte de verdediging. Rust 40-39.

Na de pauze startten beide teams met een 3 punter. De inzet bij Oostkamp was net als in de eerste helft hoog maar Woluwe is en blijft een taaie tegenstander. Woluwe dreef het tempo op en bereikte toch een kleine voorsprong na 5 min. 54-48. Oostkamp was niet echt onder de indruk en toonde wie leider is in derde klasse. De achterstand was zo goed als weg op het einde van Q3 (61-59).
In het laatste quarter kwam Wannes vlug in foutenlast, ook bij de tegenstanders kwam Quattara in de problemen met 4 fouten. Oostkamp moest een manier vinden om Woluwe uit evenwicht te brengen. Arno nam het initiatief met 8 punten op rij (waarvan 2 driepunters). Woluwe kwam dus voor het eerst op een deftige achterstand en had het daar duidelijk moeilijk mee. Een reactie van de tegenstander was natuurlijk te verwachten. Na een time-out was de thuisploeg geprikkeld om terug te slaan. Woluwe werkte heel hard en naderde tot op 2 punten. Op het eindsignaal zette Pieter nog een mooie block op de laatste doelpoging van Woluwe. Eindstand 78-80. Oostkamp won zo verdiend zijn 13de wedstrijd op 14 en was ook de eerste ploeg dat glng winnen in Woluwe! Opnieuw een dikke proficiat aan (een zieke) coach en zijn spelers !!! De punten voor Oostkamp: Gerrit 8, Arno 13, Jeroen, Guillaume, Simon 5, Nathan 10, Sven 13, Cedric 9, Pieter 13 en Wannes 8.
Er volgt nu een verdiende rustperiode voor Oostkamp. In de kerstvakantie worden de trainingen hervat. We kijken al uit naar de eerste wedstrijd in 2015 op 3 januari tegen Belgacom Spirou Charleroi.

Geplaatst in Breaking News, Seniors One, Uitslagen en getagd met .