25/10/2014 KBBC Oostkamp – Essor Charleroi

Oostkamp kwam traag op gang maar Cedric opende de score na 2 min met een 3-punter gevolgd door een bom van Simon. Charleroi bleef langszij 6-6 na 4 min. Oostkamp kon na 8 min al een kleine kloof slaan oa via Wannes. 20-14. Na een mooie reeks aanvallen wisten we Charleroi de mond te snoeren. Q1 28-19.
Q2 begon sterk met 6 punten op rij van Nathan. Meteen een 15-punten kloof voor Oostkamp. Charleroi faalde in defense waarvan Oostkamp profiteerde. Charleroi kwam bovendien al na 4 min in foutenlast. 46-26 na 4 min. 51-26 na 6 min. We bereikten een 32-punten kloof via een beresterke Nathan, Jeroen en Gerrit. Rust 60-28! Na de rust opnieuw een sterke start. 13-6 na 4 min. Charleroi werd van het kastje naar de muur gespeeld en de shots gingen vlot binnen van Sven en Cedric. Jeroen Acx kreeg meteen zijn eerste minuten en deed dit niet onaardig. 77-45 na 8 min. Na Jeroen kwam ook Jonas Stevens aan bod. Sven scoorde op het eindsignaal van Q3 met een buzzershot, 80-51. In Q4 startte ook Bert Matteeuws. Charleroi zag de bui al hangen en kwam nog met weinig zin op het terrein. Oostkamp toonde wie de leider is in derde klasse. 90-53 na 4 min. Bert scoorde zijn eerste punten en Wannes scoorde met een 3-punter. Coach Bruce kon vlot al zijn jeugdspelers laten spelen terwijl de mooie voorsprong bleef. Het was uitkijken naar wie het 100ste punt zou maken. Het werd uiteindelijk 99-67. Mooie prestatie opnieuw. Zo blijven we de nr 1 met 7 op 7 overwinning. De punten voor Oostkamp: Bert 2, Jonas 2, Jeroen Acx, Sercu 8, Gerrit 9, Cedric 17, Simon 11, Pieter 4, Wannes 11, Nathan 20 en Sven 15.