18/10/2014 de Westhoek Zwevezele – KBBC Oostkamp Benjamins C 26-68

Na een lange zoektocht naar sporthal De Zwaluw (dankzij de vele wegomleidingen) speelden we gisteren Westhoek Zwevezele : een ploeg met een mix aan leeftijden.

De wedstrijd werd in slaapmodus opgestart en al vlug hadden we een kleine achterstand. Vooral omdat één van hun spelers niet af te stoppen was … Hij maakte bijna alle punten en was heel moeilijk te verdedigen. Maar uiteindelijk vonden we een goede manier, maar toch werden er nog veel gemakkelijke korven gemist ! Na het eerste quarter hadden we een kleine achterstand : 12 – 9.

Het tweede quarter werd veel beter aangevat en hun scoringsmachine werd vakkundig aan banden gelegd (chapeau gastjes voor de defensieve inzet) en we raakten meer en meer in ons spel. De kleine achterstand werd omgezet in een kleine voorsprong van 4 punten : 18 – 22. We zagen zelf een buzzer-beater !

Wat we in het derde quarter te zien kregen was bijna ongelooflijk … Als een sympathiek pletwals(je) rolden we over de tegenstanders heen en slaagden we erin hun belangrijkste speler volledig uit de wedstrijd te houden (via dubbelteaming, helpdefense …). De bal ging vlotjes rond en de meeste aanvallen werden al scorend afgerond. In het derde quarter scoorden we 32 punten terwijl we slechts 4 puntjes tegen kregen.

De kopjes bij de tegenstanders ging niet naar beneden en vol overgave werd het vierde quarter aangevat en zagen we nog een aardig potje basketbal.

Na 4 quarters stond de einduitslag 26 – 68 op het scorebord en was de tweede overwining een feit !

Een dikke pluim voor coach Franklin en zijn kornuiten Pepijn, Tristan, Kobe, Maarten, Toon, Levi, Siebe, Andreas en Dante.

Op naar de volgende wedstrijd tegen Kortrijk C.

Geplaatst in Uncategorized en getagd met .